vineri, 17 martie 2017

Tabere educationale, un pas mai aproape de adevaratul "TU"

Educatia a devenit un subiect delicat pentru multi dintre noi, vazut totodata ca fiind lipsita de calitate in tara noastra. Multi dintre parinti aleg sa-si indrume copii catre facultati din afara granitelor Romaniei, considerand ca este cel mai benefic lucru pentru ei.

Mi-ar fi placut ca in liceu sau scoala generala sa mi se ofere posibilitatea de a experimenta mai mult, in scop educativ. As fi vrut sa vad cum este conceputa educatia in alte tari si daca s-ar mula mai bine pe necesitatile mele.  Pentru acest lucru exista o solutie oferita de EduTabere, mai exact tabere educationale.Care este scopul unei astfel de tabere? Tinand cont de existenta unei de dorinte de a experimenta, de a cunoaste lucruri si oameni din afara tarii noastre, elevul implicat intr-o astfel de calatorie a cunoasterii, va avea ocazia de a-si pune la testare capacitatea de adaptare, va comunica si interactiona intr-o alta limba decat cea natala, va fi supus pe parcursul taberei unei serii de provocari la nivel personal prin dezvoltarea capacitatii de a-si face prieteni noi, de a se acomoda unui alt sistem educational, de a fi mai receptiv. 

Eu sunt de parere ca o tabara educationala trebuie sa ii ofere elevului implicat in aceasta experienta, o arie larga de activitati care sa ii largeasca orizonturile si care sa il faca sa constientizeze care sunt atuurile sale.

Eu am ales Tabara in Eastbourne deoarece are toate elementele necesare atat pentru dezvoltarea cunostintelor, cat si cea personala. Un lucru foarte important la aceasta tabara este faptul ca are o multitudine de activitati interactive care vor starni interesul elevilor si astfel vor deveni mai receptivi in studierea temelor de ecologie, energie, geografie, stiinte naturale, cosmos si tehnologie.Mi-ar fi placut sa merg in aceasta tabara deoarece cursurile imbina atat partea gramaticala, cat si vocabularul limbii enegleze pentru a asigura o dezvoltare completa a competentelor lingvistice ale elevului. Engleza are o mare importanta in viata unui individ deoarece ea deschide multe porti, atat in tara noastra, cat si in strainatate.
Desigur ca o tabara va lasa o amprenta pozitiva in viata elevului si prin energia emanata de locul in care se afla scoala. In acest caz, statiunea maritima Easbourne, situata pe un deal inalt ce ofera o priveliste de neuitat spre port, in apropiere de stancile albe ale parcului South Downs, va avea un impact pozitiv imens.
O parte din activitatile incluse in program sunt: o excursie de 1 zi si 2 excursii de o jumatate de zi pe saptamana, 20 sau 23 de ore/ saptamana in functie de varsta, program sportiv si de divertisment in fiecare dupa-amiaza si seara, spectacole de moda, tombola, karaoke, spectacolul talentelor, seara nationalitatilor, care ii vor ajuta sa-si imbogateasca vocabularul si aptitudinile conversationale.

Excursiile de 1 zi vor avea loc sambata in Londra, Kensington Palace, Science Museum, Tower of London, Natural History Museum, Buckingham Palace; iar cele de o jumatate de zi vor avea loc miercurea si duminica in Eastbourne, Worthing, Brighton, Hastings.

Acestea au o importanta foarte mare deoarece vor scoate in evidenta frumusetea diversitatii si multiculturalismului, ceea ce va ajuta la luarea unei decizii in legatura cu urmarea studiilor in afara granitelor.

Un comentariu:

Un produs Blogger.