marți, 7 februarie 2017

De ce sa donezi pentru proiectele ONG-urilor

Cu totii am trait experienta donatului. Fie ca a fost vorba de o jucarie, o bucata de paine, o haina calduroasa sau o suma modica de bani, vreau sa cred ca fiecare dintre noi a donat macar o data in viata pentru ceva sau cineva in care a crezut.

M-am lovit de-a lungul timpului de cuvantul "ONG" si nu de putine ori m-am convins de importanta acestora in societatea in care traim. Peste tot in tara noastra auzim oameni care isi doresc o viata mai buna, o patrie cu oameni inimosi si gata sa faca ceea ce este corect, ce trebuie si ce are nevoie populatia la timpul respectiv. Aceste ONG-uri nu fac altceva decat sa preia initiativa, sa faca visul realitate.

In prezent sunt membru al unui ONG care se ocupa cu atingerea si implinirea potentialului uman prin schimburile internationale. Acesta are la baza proiecte educationale si de curand a fost implementat si un proiect pentru mediu. Este extraordinar sa faci parte dintr-un colectiv care preia initiativa, care observa ce lipseste in tara noastra si face tot posibilul ca lucrurile sa fie mai bune.

Proiectele tuturor organizatiilor sunt importante, ele se bazeaza pe probleme reale, probleme care merita atentie si care trebuie rezolvate. 

Eu cred in educatie, cred ca viitorul sunt copii, cred ca toata lumea merita o sansa si mai ales ajutorul nostru pentru a se integra.

Nu stiu cati dintre voi, cititorii mei, ati auzit de Campionatul de Bine. Sincer, pana de curand nici eu nu am auzit. Prin intermediul acestuia, Bursa Binelui incurajeaza organizatiile neguvernamentale sa stabileasca o relatie constanta, pe termen lung cu publicul larg. Premiile constau in dublarea sumelor atrase din donatii de catre organizatiile participante la Campionat, fiind recompensate primele trei proiecte care reusesc sa adune cele mai multe donatii individuale x numar de donatori unici.M-am uitat in lista finalistilor si am cautat proiecte in care cred si pentru care as dona, mai exact, proiecte pentru educatie. Alegerea a fost grea pentru ca fiecare proiect are ca punct de interes o problema existenta. Am ales cu inima si bazat pe ceea ce cred (vezi mai sus scris cu bold). 

Academia de Training pentru ingrijirea competenta a copiilor cu istoric de trauma deschisa de Asociatia Tzuby's Kids este cea care mi-a atras atentia, iar proiectul vizeaza educatia formala, non-formala si informala a parintilor adoptivi, de plasament,voluntarilor si ingrijitorilor din institutii, precum si amenajarea/dotarea spatiului in care se vor desfasura activitatile.

Mai multe detalii despre proiect si cui veti dona mai exact puteti gasi daca dati click pe denumirea proiectului. 

In articolul de astazi vreau sa ma concentrez pe importanta donarii pentru aceste ONG-uri, de ce sa alegi sa donezi pentru proiectul de mai sus. De ce cred eu ca merita sa fie unul dintre cele 3 castigatoare.

Imaginati-va ca sunteti copil si sunteti abandonati.

Numai cat spun asta in scris ma face sa tresar si sa simt zeci de trairi negative. 

Acum imaginati-va ca sunteti adoptat/in plasament/ institutii si nimeni nu pare a intelege cum va simtiti. 

Iarasi ma trec fiori. 

Lasand exercitiul imaginar la o parte, incapacitatea parintilor adoptivi/ingrijitorilor din institutii de a intelege nevoile acestor copii este reala si poate duce la abandon repetat care la randul lui duce la traume grave, tulburari psihice si de integrare sociala. Asadar, copii inocenti, copii nevinovati, copii care poate au o inteligenta uimitoare, sunt pierduti printre ganduri si sentimente negative datorita lipsei de educatie in acest domeniu.Daca vreti cu adevarat sa se schimbe ceva, daca credeti in aceste fiinte nevinovate, daca vreti sa ii ajutati pe cei care ii ingrijesc,daca vreti sa luati parte la aceasta schimbare, daca vreti sa fiti "membru" al unui ONG (pentru ca donatorii sunt o parte importanta a lor), daca vreti sa vedeti un copil mai fericit... donati pentru  Academia de Training pentru ingrijirea competenta a copiilor cu istoric de trauma sau pentru orice alta cauza in care credeti cu adevarat.

O suma care nu creeaza un impact in viata voastra, poate schimba lumea altuia.

Un comentariu:

  1. Nu am donat niciodaa unui ONG, dar donez frecvent prin SMS pentru cazurile care ma emotioneaza.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.