luni, 23 iunie 2014

O viata echilibrata cu Danone

O viata sanatoasa inseamna o viata echilibrata. Iar o viata echilibrata inseamna sa consumi o cantitate potrivita din produsele de care are nevoie organismul tau pentru a functiona optim. De ce este nevoie de un stil de viata echilibrat? Ei bine, cu totii ne dorim sa avem energie pentru a putea fi alaturi de cei dragi in toate momentele din viata, sa ne organizam timpul, sa putem face fata oricarei provocari. Alimentatia are un rol foarte important in crearea acestei vieti pe care toti ne-o dorim.

Pentru a beneficia de toate avantajele vietii echilibrate, din alimentatia noastra nu trebuie sa lipseasca iaurtul. Iaurtul este necesar deoarece este mult mai usor de digerat ca laptele, intareste sistemul imunitar si scade colesterolul. Acestea sunt doar trei dintre beneficiile acestuia, beneficii ce ne fac viata mult mai frumoasa si mult mai sanatoasa.

Unii se feresc de acest produs datorita prejudecatilor prezente peste tot in lume, din diferite motive neintemeiate anumite persoane se feresc de acest produs si de multe alte produse necesare in alimentatia fiecarui om. Orice s-ar spune, iaurtul este un produs fabricat cu grija si special pentru sanatoatea noastra. Sa luam un caz particular.

Danone este cea mai mare companie producatoare de iaurturi din lume ce are ca principale mari: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremoso, Danette, Casa Buna si gama traditionala: Danone Sana, Danone Smantana si Danone Lapte Proaspat.


Iata ce lucruri interesante am aflat din acest infografic:
*Danone proceseaza in fabrica din Bucuresti zilnic, in medie, 200 de tone de lapte proaspat, dintre care 90% este colectat din fermele din Romania. Astfel zilnic se produc peste 1 milion de iaurturi la Bucuresti, atat pentru Romania cat si pentru alte piete europene.

Cum putem sa ne indoim de calitatea unui iaurt de la aceasta companie, cand stim ca laptele din care este fabricat provine de la fratii nostri... de la oamenii muncitori de la tara, ce isi cresc animalele cu drag si au grija de ele ca de ochii din cap?!

Este bine de stiut faptul ca laptele este colectat zilnic, racit si mentinut la temperaturide sub 6 grade Celsius si este adus in fabrica in mai putin de 24 de ore. Calitatea laptelui este controlata prin multiple teste ce au rolul de a determina daca laptele este contaminat sau nu.


Igiena este un factor la fel de important in fabricarea acestui produs necesar in alimentatia noastra, iar in cadrul fabricii din Bucuresti, iaurtul este preparat in cuve mari, etanse, spalate si dezinfectate, ambalat in pahare de unica folosinta, sigilate si pastrate la o anumita temperatura ( pana la 6 grade) pentru a nu-si modifica aspectul sau gustul.

Un alt lucru ce m-a impresionat este faptul ca masinile ce transporta iaurtul sunt urmarite prin GPS pentru a se asigura pastrarea iaurturilor in cea mai buna stare.

Daca va intrebati cum se fabrica iaurtul dimplu Danone, aici am explicatia:

**Iaurtul este produs dupa un procedeu traditional. Laptele de vaca este pasteurizat pentru a distruge speciile de microbi care ar putea avea o influenta negativa asupra calitatii produsului sau chiar a sanatatii consumatorului. Laptele este racit,insamantat (se introduc fermenții = bacterii lactice selectionate), adus la termperatura de fermentare si ambalat in pahare. Paharele sunt inchise etans intr-o camera unde temperatura este mentinuta constant si unde laptele se transforma in iaurt.

Danone este o firma de renume dintr-un singur motiv: pentru ca merita! Ei nu au nimic de ascuns, ne dezvaluie secretul fabricarii iaurtului, ne prezinta conditiile in care este preparat si isi procura materia prima de la fabricile noastre.

Iubesc Danone pentru ca iubesc sanatatea
El imi creste mereu capacitatea
De a intelege si de a prospera
Cand mananc iaurt nimeni nu ma poate speria.

Am crescut cu el, el a crescu cu mine
Ne stim de-atatia ani si ne-ntelegem bine
Eu il fac sa se simta special
El imi ofera ceva natural.

Ajutorul reciproc, asta am invatat
De cand mananc Danone sunt un rasfatat
Mai igienic ca el nu se poate
Atatia ani de Danone au dat roade.

Voinica, puternica si ambitioasa
Iaurtul m-a facut mai gratioasa
Poti sa-mi intrebi orice celula
Eu sunt vioaie ca o libelula.

Multumesc Danone pentru copilaria mea
Am crescut frumoasa ca toata lumea
Tu esti cel ce m-a ocrotit
Si de E-uri m-ai ferit!Danone ne ajuta sa avem o viata echilibrata. Eu am ales Danone, tu ce alegi?
Un comentariu:

Un produs Blogger.