miercuri, 25 iunie 2014

Batalia pentru Orasul Reciclarii in comuna noastra.

Stimate domnule primar,

Va scriu aceasta scrisoare pentru a va aduce la cunostinta dorinta mea si a celorlalti locuitori de a va implica mai mult in realizarea recilarii la noi in comuna.Deoarece reciclarea este un factor cheie in mentinerea sanatatii si  a prosperitatii, aceasta activitate ar ajuta la realizarea unui portofoliu al comunei, bazat pe respect si ajutor fata de natura.

Reciclarea ajuta la reducerea poluarii si astfel la mentinerea sanatatii localnicilor, deasemenea conserva si resursele naturale. Haideti sa fim prieteni cu natura, nu dusmanul ei!

Haideti sa luam parte la Batalia pentru Orasul Reciclarii, sa ne mandrim cu un aspect ce nu orice comuna il poate dobandi. Putem face asta prin perseverenta si implicare. Haideti sa luam atitudine si sa castigam aceasta batalie.

La intrebarea Cum putem sa castigam aceasta batalie in fata unor orase atat de mari, am cateva raspunsuri. In primul rand, o comuna inseamna o comunitate unde toti oamenii sunt ghidati de aceleasi interese. In comuna noastra, de exemplu, toti locuitorii au ca target agricultura.Astfel toata aceasta campanie trebuie sa prezinte in principal rezultatele pe care reciclarea le va avea asupra noastra.

Dumneavoastra, indrumatorul nostru, trebuie sa fiti primul care ia atitudine prin impartirea de pliante care au scop informativ. Oamenii trebuie sa stie in ce consta aceasta "batalie" si ce efecte pozitive va avea asura lor. Dupa realizarea acestui pas este necesara si motivarea tuturor locuitorilor prin oferirea unor recompense. Pentru elevi ar fi utila o diploma ce le recunoaste activitatea in cadrul acestei campanii; iar pentru adulti o insigna ce ii desemneaza "Ocrotitorii Pamantului".

Al treilea pas consta in cumpararea de produse necesare pentru realizarea reciclarii, cum ar fi: saci, manusi, veste speciale; orice care sa iasa in evidenta. Desigur ca munca este mai frumoasa atunci cand este si distractie. O alta sugestie este realizarea unor grupe de cate 3 copii si 3 adulti, iar un loc sa-i lasam sa vorbeasca intre ei, sa-i facem sa munceasca cu spor si cu drag. Cum altfel putem face asta daca nu cu muzica. Muzica devine un factor foarte important atunci cand muncesti, astfel cei prezenti la aceasta campanie sa fie incantati de ideea de reciclare.

Realizarea unor transmisii pe postul de televiziune al judetului din care facem parte ar fi alta idee. In loc sa prezentam efectele negative pe care le are nerealizarea reciclarii, mai bine aratam efectele pozitive pe care le are realizarea ei. Un om este mai miscat atunci cand vede rodul muncii decat atunci cand vede efectul lenei.

Sunt sigura ca am putea castiga aceasta batalie pentru natura ce ne ajuta sa ne dezvoltam. Noi, agricultorii stim foarte bine ce efecte are batjocura fata de natura, stim sa avem grija de ea si sa prosperam.

In final, domnule primar, vreau sa va spun ca acestea sunt niste idei ale unei cetatene mandre de localitatea din care face parte. Va rog sa nu ignorati acest mesaj pentru ca reciclarea este viitorul!

3 comentarii:

  1. Imi cer scuze ca iti las un comentariu aici. Am nevoie de ajutorul tau pentru a castiga un premiu important la un concurs. Am nevoie de un comentariu la acest articol: http://nicbloginfo.blogspot.ro/2014/06/lenjeria-mea-de-pat.html si am sansa sa castig o suma de bani importanta.

    Daca te-am deranjat imi cer scuze, dar nu mai stiu la cine sa apelez.
    Multumesc si iti doresc tot succesul din lume, dar si multa, multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.